Er du konstateringen af, at din hukommelse og evne til at arbejde i sengen er mindre end de plejede at være? Dette skyldes, at dine tanker er det, der holder dig fokuseret og tænker. Mens stress og travlhed er afgørende for, hvad der holder os tænker, der er en måde, at du kan have den rigtige mængde af bekymring uden at overbelaste din hjerne. Forskning viser, at vores kognitive evner er stærkt påvirket af vores kost. Det anbefales derfor, at vi inkluderer disse fødevarer i vores daglige måltider for at forbedre vores hukommelseskraft.
Eksperter anbefaler at spise fisk, æg og mælk mindst tre gange om ugen. Grøntsager som blomkål, broccoli og kål bør også spises. Det siges, at C neuroner arbejder sammen og ikke kan fungere uafhængigt.
Nyere forskning viser, at Omega 3 fedtsyrer findes i fisk kan forbedre hukommelse og læring. Disse essentielle fedtsyrer af høj kvalitet findes i fiskeolier, der er tilgængelige på det lokale marked.
Æg er en hjerne-styrke mad, der er afgørende for alle. Æggeblommer æg er rige på cholin, som giver fordele på hjernen og hjerte-kar-systemet.
Mejeriprodukter er et dagligt syn i hjernens sundhed. Mejeriprodukter som mælk, ost, yoghurt og andre mejeriprodukter er hjerneforbedrende kilder til vitamin B2 (og magnesium). Ost er en god kilde til calcium, da det længe har været troet, at gravide kvinder kræver mere calcium.
Blåbær:Blåbær er den bedste hjerne-styrke mad. Blåbær indeholder kemikalier, der forhindrer hjernecelleskader og fjerner toksiner fra hjernen. Disse kemikalier er antioxidanter og hjælper med at fjerne frie radikaler, der kan skade DNA. Avocadoer giver en række næringsstoffer til hjernen. En håndfuld bær giver en gennemsnitlig mængde C-vitamin, kalium og en fjerdedel af en ounce avocadoer.
Fedtet fisk: Omega-3 fedtsyrer findes i fisk som laks og tun har vist sig at være til gavn for hjernens sundhed. Forskning har vist, at lave niveauer i omega-3 fedtsyrer er blevet forbundet med hukommelsestab på grund af aldring.
Oksekød og bøf:Jern, vitamin B6 og vitamin B6 arbejder sammen om at opretholde myelinskeden, der beskytter hjernens normale blodkaraktivitet. Vitamin B6 er afgørende for en sund hjernecellefunktion.
Tomater: Lycopen, en kraftig antioxidant, har vist sig at reducere risikoen for kræft og beskytte mod kognitiv tilbagegang (frie radikaler skader). Tomater er også en stor kilde til kalium og beta-caroten.
Valnødder er rige på omega-3 fedtsyrer og antioxidanter, der arbejder for at imødegå nød på grund af frie radikaler (reaktive iltstoffer), der kan være ansvarlige for visse sygdomme og kognitiv tilbagegang.
Æbler er rige på antioxidanter, phytonutrients (hexanine og flavonoider, og proanthocyanidins), som har vist sig at hjælpe med at forhindre hukommelsestab og andre alvorlige tilstande såsom Alzheimers sygdom. Talrige undersøgelser har vist, at kostvaner kan hjælpe med at forebygge Alzheimers sygdom.
Bladgrøntsager og spinat: De er rige på stoffer, der hjælper kroppen til at producere neurotransmitteren Acetylcholine. Læring og hukommelse er afhængige af neurokemiske ændringer i hjernen.
Soja fødevarer: Soja fødevarer giver en værdifuld kilde til isoflavoner, som er afgørende for en sund brystfunktion. Isoflavoner øger også knoglemineralkapaciteten og kvindelige hormoner.
Havre er en af de mest nærende korn, der giver høje niveauer af fiber og god blodsukkerkontrol. Havre har vist sig at være en af de bedste fødevarer til knoglemineralisering.
Citrusfrugter, blåbær og jordbær: Disse frugter indeholder høje niveauer af C-vitamin.
Drikkevarer: Det har vist sig, at grøn te har tre gange så mange antioxidanter til at bekæmpe kræft end nogen anden grøntsag eller frugt. Grøn te koffein reducerer også inflammation.
Raske menneskers fækalt materiale: Disse næringsstoffer bidrage til at fremme mental sundhed. Colon sundhed understøttes af en kost med højt indhold af uraffineret fiber, fermenteret fisk, og biodynamiske fødevarer. Her er nogle fordele ved fækalt stof for raske mennesker.